söndag 20 augusti 2017

Söndag 20 augusti 2017. Från ålänning till rumpmas.

Klockan ringde kl 7 i morse, åländsk/finsk tid. Utsikten över Öra hamn var strålande i morgonljuset. Men ingen tid att förlora på att glutta på utsikt, vi hade en färja att passa!


Ett par av båtarna som låg vid kaj i Öra hamn. 


I Eckerö låg båten och väntade på oss. Typiskt nog hade incheckningen inte kommit igång. Men snart var vi ombord och åt en god frukost. C fick köpt sig en flaska skotsk vuxendricka i shoppen. 


Från Grisslehamn arbetade vi oss sakta västerut. I Österbybruk var det auktion vid det gamla bruket. Fanns inte en P-plats ledig. Men utsikten in över herrgården fick vi med oss. 


En hejare eller smideshammare modell lite större. 


Bruksdammen med tillhörande klocktorn. 


I Heby kommun ledde geocaching oss till Pelarsalen, en samling granar och tallar som var riktigt stora. Återigen, geocaching leder oss till många sevärdheter utöver det vanliga. 


Tittut bakom en stor tall! 


Det är inte dumt att titta ner ibland. 


Eller rakt ut från en vanlig rastplats, den här ligger i Grönsinka (nej, inte som fågeln!)


I Horndal slår vi läger för natten. Mitt i byn fann vi detta enorma sväng- och drivhjul från götvalsverket vid Horndals bruk. Det togs i bruk 1899 och väger 70 ton. Bruket lades ner 1959 och hjulet hamnade på torget 2008. 


Plåt-Tina har slagit läger för natten. Utsikten går inte att klaga på. 


En liten tur på sjön Rossen kanske?


I kväll ska det bli fisksoppa. 


Plums ner i grytan! Och efter följde torsk och lax och en burk crème fraiche. Vår egen campingvariant av fisksoppa är en riktig höjdare. 

I morrn bär det vidare åt nåt håll... 🚙💨


1 kommentar: