söndag 8 januari 2017

Lör 7-sön 8 januari 2017. Vinterkyla, Salvador Dali och spårvagn.

Torsdagen inleddes med regn som skulle hålla i sig en bra stund den dagen samtidigt sjönk temperaturen stadigt. Det utlovades temperaturer runt nollan på fredag morgon. 



Vår bil när vi stannade och tankade kaffe samt använde wi-fi, det finns oräkneligt av dessa donkens utefter vägarna. En Jeep Compass, liten, smidig och vass men ändå stor på insidan. 


I Venice var det uppehåll och vi kunde vädra oss utanför bilen en stund. 


Lite oklart om staden har så många likheter med sin europeiska systerstad, men man är i alla fall medveten om hur det kan se ut. 



Gångplattor med genomskurna stora snäckor. 


Det börjar klarna upp. Och nu faller temperaturen! Vi inser att vi är dåligt rustade med vinterkläder. Det blev en snabb sväng in på Walmart utmed vägen för ekipering. Det skulle visa sig vara guld värt. 


Sunshine Skyway Bridge. En genväg över Tampa Bay till St Petersburg.


Nionde våningen och gigantiskt rum med megastor säng. Eftersom det blåste nästan storm ute blev det chips och öl på rummet till middag. 


Vi kom till Clearwater Beach när det var mörkt och upptäckte på morgonen vilket kanonläge vi fått. Tyvärr var tempen bara någon plusgrad med stark vind så vi avstod morgonpromenaden.




Vi körde lite norrut i Clearwater Beach för att se på området och C har här hittat en geogömma vilken han håller i famnen. (någon av de två bilderna ovan....)


Förmiddagstrafiken var lugn denna söndag. 



I St Petersburg ligger det berömda Dali-museet. Det är inte bara alla verken av Salvador Dali som imponerar, även byggnaden i sig är speciell. Vi kom ganska tidigt, vilket var lyckosamt. Senare strömmade folk till och köerna var långa när vi gick. 



Det är kanske de surrealistiska verken som Dali är mest känd för. Med hjälp av audioguider fick vi en bakgrund till symboliken i många av verken. 


Salvador Dali var en mycket fascinerande personlighet. Dali levde mellan 1904-1989 och bodde i USA åren 1940-1948. Han blev god vän med ett amerikanskt par som senare började samla på verk av konstnären. Det är de verken som ligger till grund för museet. 


En snabb sopplunch i kaféet satt fint efter rundvandringen. 


I trädgården satt denna lilla fågel med Dali-mustascher...


Från St Petersburg är det inte mer än några mil till Tampa. I den gamla stadsdelen Ybor går en spårvagnslinje in till downtown. I dag var det fri åkning för alla. Så klart vi åkte med. Här byter föraren trolleystång vid ändhållplatsen. 


Fint som snus! 


Föraren vid avgång. 


Vid ändhållplatsen var det folksamling. Alla hade orange kläder på sig. Det var slutspel i amerikansk collegefotboll. 


K hittade en något stel och svårflirtad gubbe på en bänk. 



Liksom i Key West spatserade både tuppar och hönor på gatorna i gamla stan. 


Vad är det med amerikanska hotellrum??! Även i Tampa har vi fått ett jätterum med två dubbelsängar. Nu har K smittats av C:s förkylning, så...


1 kommentar: