tisdag 22 december 2015

Tisdag 22 december 2014. Från stad till land.

Tidig uppstigning för att vår buss inte skulle hamna i trafikstockningar. I Sydafrika åker man bil i allra största utsträckning. Igenkorkade vägar byggs ut och korkas kort därefter igen omedelbart. Ett universellt fenomen. Idag hade vi en lång transportsträcka på 55 mil.



Landets elförsörjning baseras nära nog uteslutande på kolkraft. Vi åkte genom kolfälten där kraftverken var ett markant inslag i landskapsbilden. Det är även såren efter kolbrytningen.



Eftersom det skall vara en husbilsblogg så borde det finnas bild på en husbil. Osäkert om det går att fixa, en husvagn får bli ersättning. Hittad under ett fikastopp.




Lunchstopp i Lydenburg. Här hittade vi den första verifierade geogömman i Afrika.


Två intressanta skyltar. Överkorsade S:et betyder stoppförbud. Biltong är torkat nötkött med olika kryddningar som äts som snacks. Bättre än chips? Nja, sorten vi provade övertygade inte.





Stopp vid Blyde River canyon.  Världens tredje längsta kanjon och en av landets stora sevärdheter. Och naturligtvis fanns det mängder av souvenirförsäljare.





En kvart senare kom vi till Bourks Potholes, jättegrytor från istiden.



En ödla och en kameleont lät sig fångas på bild.





Dagen avslutades med övernattning på en golfresort i Hazyview. Där finns även ett rikt djurliv. Tack och lov för elstängslet mellan oss och flodhästarna och krokodilerna. 











1 kommentar: