lördag 4 april 2015

Påskafton lördag 4 april 2015.

Vaknade till en vit utsida. Det var nog ordentlig frost i natt. Mornade oss en stund. Efter rejäl äggfrukost bestämde vi oss för en promenad i naturreservatet Rövarekulan. Bråån rinner djupt nere i en ravin. Bokskogar runt om i ravinen. 


Den rara och ovanliga vitskråpan blommade för fullt i stora mattor av ramslöksblad. 





I kanten på ravinen hängde bokarna nästan på sned där lerskiffer hade rasat ut. 


Efter promenaden drog vi direkt in till Karlsrobadet i Eslöv för tvagning. Fint badhus som erbjöd dusch för 30 riksdaler. Vi blev som pånyttfödda!! :)

Det var dags för lunch. Eftersom vi står under nån sorts självvald diet blev det egengjord räkmacka med ägg och lax. Smaskens! Det hela intogs på Bosjöklosters parkering med utsikt över klosterparken. 

Mätta styrde vi färden österut. Vi åkte på små vägar mot Brösarp. Fick stanna till lite mitt under en hagelskur. I brödsrps backar gick vi ut i backarna och letade en gömma åt K. C hade redan hittat den...






Innan vi hittade nattläger tog vi oss till naturreservatet Kronoäspet utanför Åhus. Där finns både fågelskyddsområde ute vid strandlinjen och stora fina bokskogar innanför. Vi letade och hittade några Geogömmor innan det blev för kallt och mörkt. Åkte till ställplats vid en idrottsplats som vi stått vid tidigare. Lugnt och bra, endast en HB-kompis i kväll. Middagen bestod av enkel påskbuffé (äggåsillålaxåostabitåendansköltill).

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar