måndag 22 september 2014

Måndag 22 september 2014. Grannlandet på hemmaplan.

Tråkigheter och det mindre roliga skall man spara till sist.  Dom kommer ändå alltid ifatt en. För Plåt-Tinas del gäller det garantifel som skall åtgärdas. C gav sig på söndagseftermiddagen av mot söder. Målet var Pukavik en mil väster om Karlshamn i Blekinge. Vi köpte bilen hos Husbilar i Pukavik och då är det dom som fixar det som inte höll måttet.






En vändplan vid Norje Båtklubb var den perfekta platsen att slå läger på. Alla båtar i hamn och det verkade inte som någon större mängd var på väg ut. Alltså var platsen säkert ledig till morgonen. Detta är inte i vårt västra grannland med en felstavad skylt.
Det fanns en husbil på plats vid ankomst som verkade tom. Lite senare på kvällen flämtade dock ett blekblått skimmer från TV:n. Bebott alltså.
På andra sidan av Vesankanalen ligger området för Sweden Rock Festival, Sveriges största rockfestival. Den har hållits här sedan 1998 och rekordåret var 2008 med 33 200 besökare per dag. Nu var här tyst och stilla, endast lite brus från E22.






Efter att ha lämnat Plåt-Tina på måndagsmorgonen blev det skjuts till Mörrum. Lite fika och sedan promenad till stationen. Vägen gick förbi ortens största attraktion Mörrumsån. Ingen större aktivitet märktes så det är nog inte säsong.



Hemfärden gick Mörrum-Hässleholm-Nässjö-Falköping-Alingsås. Tre byten. Tur att man är i branschen och lite tågnördig, det underlättar på en sådan resväg.
I Mörrum hade vandalerna inte gjort riktigt färdigt, det är för dj-igt hur de håller på. Øresundståget kom på utsatt tid i det goda sensommarvädret.



Vädret ändrade sig under resan två gånger. Innan Nässjö och upp mot Falköping var hösten mycket påtaglig. I Jönköping syntes Vättern rasa mot staden.
Väl hemma i Alingsås sken solen och det var sensommar igen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar