söndag 10 augusti 2014

Söndag 10 augusti 2014. Ingen åska men ändå knall.

Regnet som startade på kvällen upphörde under natten. Lite växlande molnighet passade oss utmärkt, inte för varmt på cykelturen till Tåtorp.


Det är alltid lika fascinerande att se dessa tyskar med deras passion för älgar. Denna hade vi som granne i Jonsboda.



Tåtorp, cykelturens mål och naturliga avslutning eftersom kanalen här övergår i sjön Viken. Här tog cyklingen slut och K fick tillbringa mer tid än önskat eftersom:


Däckexplosion. Vi hade stannat och satt oss för lite förfriskning och cykeln hade stått still i ca fem minuter när det plötsligt small till. Pang! Som ett bösskott. Mycket märkligt, en punka brukar brukar ju komma under färd eller så pyser det sakta ut.
C vars cykel var hel fick vända tillbaka till Jonsboda för att hämta Tina, som fick hämta K och cykel i Tåtorp. 



Vi hade stämt träff med en fd arbetskamrat till K i Mariestad under eftermiddagen. Cykelpunkan gav oss mer tid för resan dit så vi tog en titt på brohuset i Vaholm strax norr om Tidan. Bron är byggd nån gång mellan 1830 och 1880. För att skydda bron har den ett hus byggt över sig. Vare sig bro eller hus är speciellt märkvärdiga men kombinationen är unik i Sverige. Brohus finns ingen annan stans i landet. De är däremot vanliga i Tyskland och Schweiz. För att inte tala om USA, ni har väl sett Broarna i Madison County?


Under brotaket fanns många svalbon. Många fågelungar med vidöppna omättliga gap som som hela tiden ville ha mer. Flygtrafiken var tät omkring brohuset.

Sedan fortsatte vi till Mariestad och träffade I under en trevlig middag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar